Liberalismen.dk

Velkommen til min hjemmeside. Jeg har valgt at dedikere den til liberalismen, fordi jeg er liberalist med hjertet, og ser på verden med liberalistiske øjne. Alt for mange mennesker bukker under for fristelsen til at styre verden med forbud og tvang. Derfor har liberalismen trange kår på trods af at liberalismen er vejen ud af sult og nød, krig og død.

Dette er ikke endnu en side hvor du kan læse kilometerlange akademiske artikler omkring liberalistisk økonomi. Det er min intention at holde niveauet på et plan hvor menig mand også kan være med.  
  Kjeld Flarup

Garanteret laderet

Elbilsejere i Struer skal være sikre på at kunne lade deres biler. Derfor skal kommunen give en garanti for laderet. Laderet betyder at kommunen skal give tilladelse til, at private for egen regning kan etablere en lader på kommunal grund, hvis der ikke kan findes andre løsninger.

Kommunen kan ikke gå ind og bestemme over boligforeningers grunde, men så må der findes en plads på kommunal grund i nærheden. Flere steder parkerer beboerne på gaden, som er kommunal. I disse tilfælde vil laderet betyde at elbilsejeren må grave et kabel ned fra ejendommen og ud til vejkanten og der sætte en privat ladestander op.

Det betyder også, at det skal accepteres, at disse  ladestandere står på fortovet. Den kan jo ikke sidde på ejendommen, så ladekablet går hen over fortovet. Skal vi nå en million elbiler, er vi nødt til at acceptere at gadebilledet bliver lidt ændret.

Der nytter ikke meget, at der står en stander, hvis der holder andre biler foran den. Derfor skal elbilsejerne have private parkeringspladser, hvilket næppe er særligt kontroversielt i Struer, men sagtens kan være det i større byer. Det kan evt. blive en model, hvor alle andre biler har tidsbegrænset parkering på pladsen, så der er plads til at parkere for gæster m.v. Af samme grund hjælper det heller ikke at sætte flere offentlige ladestandere op, har man elbil er netop muligheden for altid at kunne lade om natten vigtig.

At der skal være egenbetaling, er nødvendigt for at der skal være mening med galskaben. Det giver jo ikke mening, at kommunen skal forpligtes til at smide en ½ million Kr., bare for at give en enkelt bilist mulighed for at lade. Elbiler har en særlig lav afgift, og der er billig strøm at få. Derfor er der også plads til ekstraomkostninger i budgettet. Jeg måtte selv slippe 15.000 Kr. for at få gravet nye kabler ned, da jeg fik elbil, foruden en ladeboks som også kostede 15.000 Kr.

Der er også en opgave med at sikre, at der er strøm nok i nettet til at lade elbilerne. Dette er dog forsyningsselskabernes opgave, da de har pligt til at levere strøm nok.

Endelig bør Struer arbejde for at der bygges en lynlader overfor Løvbjerg ved transformatorstationen. Det er en perfekt placering i forhold til trafik og der er strøm nok.

Civilingeniør, Byrådskandiat (V)
Kjeld Flarup
https://liberalismen.dk
kjeld.flarup@lberalismen.dk
Tlf: 40 29 41 49

Download flyer
2021-09-05