Liberalismen.dk

Velkommen til min hjemmeside. Jeg har valgt at dedikere den til liberalismen, fordi jeg er liberalist med hjertet, og ser på verden med liberalistiske øjne. Alt for mange mennesker bukker under for fristelsen til at styre verden med forbud og tvang. Derfor har liberalismen trange kår på trods af at liberalismen er vejen ud af sult og nød, krig og død.

Dette er ikke endnu en side hvor du kan læse kilometerlange akademiske artikler omkring liberalistisk økonomi. Det er min intention at holde niveauet på et plan hvor menig mand også kan være med.  
  Kjeld Flarup

Liberal Alliance

Når jeg en gang hvert fjerde år står i stemmeboksen og skal afgive den ene stemme ud af 3½ mio, som skal bestemme hvordan 70% af mit liv skal leves, så gælder det om at bruge den rigtigt. Og uanset hvordan jeg vælger at stemme, så vil jeg med denne ene stemme indrette en stor del af mit liv i dyb modstrid med hvad jeg egentligt ønsker. Demokrati i vore dage er blevet et spørgsmål om at vælge det mindste onde.

Siden Fremskridtspartiet forsvandt har Danmark manglet et systemkritisk parti som kunne kæmpe imod skatter og offentligt papirnusseri. Venstres opførsel er jo efterhånden ved at blive pinlig. Senest kan man læse at Venstres sundhedsordfører ønsker at forbyde udendørs rygning og vil tvinge restauranter til at skrive kalorietal på menukortet. Og sundhedsminister Jakob Axel Nielsen er klar med både afgifter og forbud for at kontrollere min livsstil. Hvis det bliver ved på den måde, så er det ikke 70% men 80% af mit liv, min stemme skal dække ved næste folketingsvalg.

Der har da også været flere tiltag til at få et nyt frihedsorienteret parti op at stå, men det liberale Danmark er for splittet. Og med Ny Alliances fremkomst sidste år og deres brogede meldinger hvoraf 40% skat var en af de væsentligste, rev de faktisk tæppet væk under de tiltag der var. Problemet ved at støtte NYA den gang var at man reelt ikke vidste hvad det parti ville. Og en gennemgang af partiets kandidater i Vestjyllands Storkreds viste at der ikke var nogen af disse som bare tilnærmelsesvis kom i nærheden af en liberal politik. Og udviklingen efter valget har da også afsløret, at det var en flok lykkeriddere, et problem som Fremskridtspartiet også havde i sin tid, men det overlevede trods alt 26 år i Folketinget.

Så NYA har haft deres børnesygdomme, og der er trods alt ingen der er døde af at få mæslinger, selvom alle medier går og mæsker sig i partiets snarlige død. Men efter at have rystet de sidste lykkeriddere af sig, så er Khader og Samuelsen nu kommet til en korsvej, hvor de må vælge en klar politisk linie, og her har jeg med stor interesse fulgt de klare liberale meldinger som er kommet efter at de ikke længere skulle tilfredsstille Seeberg og Poulsen. Det skal da ikke være nogen hemmelighed at jeg adskillige gange har opfordret NYA til at gå netop den liberale vej, fordi de har potentialet til det og Anders Samuelsen under hele forløbet har luftet forskellige liberale holdninger. Men alligevel så har tvivlen naget, og det liberale Danmark står stadigt splittet om hvorvidt NYA nu er det nye liberale parti som kan tale for mere frihed.

Det der så slår sømmet på hovedet er at bankdirektør Lars Seier Christensen fra Saxo Bank meldte sig ind i partiet. Til de der ikke kender manden, så kan jeg fortælle at hans bank har brugt penge på at udgive nogle ret så frihedsorienterede bøger på dansk, og delt dem ud til bankens kunder. Og når en person som har udgivet bogen Atlas Shrugged på dansk kan melde sig ind i Ny Alliance, så kan jeg vel også. Og når Seier Christensen tilmed skal stå i spidsen for arbejdet med at lave et nyt politisk program, så er der egentligt ikke så meget at diskutere. Skal vi have et nyt liberalistisk parti i Danmark, så er det Ny Alliance vi skal satse på!

Det vil være en bet af rang, hvis det ikke lykkes at få gennemført skattelettelser, og NYA's mandater i stedet går til at støtte venstreorienteret ideer om statsstyring. Det er en risiko som vi må løbe, men helt ærligt så vil V og K sikkert også stemme for disse forslag så skaden er ikke så stor. Risikoen kan dog reduceres ved at sikre at der kommer liberale kandidater på stemmesedlen og påvirke programmet. Og det kræver altså at der er liberale som melder sig ind. Der er ikke noget odiøst i at tro man kan ændre Ny Alliances politik. Partiers politik ændrer sig jo konstant bid for bid. Venstre har f.eks. skiftet fra liberalt til socialdemokratisk, så at ændre NYA fra socialliberal til liberal synes faktisk et mindre skridt at tage.

I spørgsmålet om NYA kan få indflydelse på Christiansborg, så er det naturligvis en forudsætning at VKO partierne mister deres absolutte flertal ved næste valg, så de er nødt til at tale med NYA. Her er der så mange kloge Aage'r der siger at NYA ingen indflydelse kan få hvis ikke partiet truer med at støtte Helle Thorning-Schmidt, og dermed kan man slå tvivl om hvilken statsminister man egentligt stemmer på ved at stemme på NYA. Jeg kan bare ikke se andet end at det samme må gælde for Dansk Folkeparti. Hvad er det for en trussel om at rive tæppet væk under regeringen som DF kommer med i hele tiden, er alternativet så Helle Thorning-Schmidt som statsminister? Her skal meldingen fra de nye liberale kræfter i partiet være, at deres mandater kun kommer til at støtte Helle Thorning-Schmidt over deres lig. Nej, spørg hellere Dansk Folkeparti om hvilken statsminister man egentligt støtter ved at stemme på dem!

Derfor, luft bare utilfredsheden med Venstre og Konservative og få et medlemskab af Ny Alliance, det kommer de røde ikke til magten ved, specielt ikke hvis rigtigt mange skifter fra V og K til NYA. Jeg ved at der er mange som er utilfredse med V og K, men som ikke kan se at de har andre alternativer. Så hvis man alligevel er kørt træt i V og K, så er det en lille indsats at betale 200 Kr og blive medlem af NYA og dermed støtte Lars Seier Christensen's initiativ. De to gamle borgerlige partier har godt af lidt konkurrence, og der er også plads til et frihedsorienteret parti i det danske politiske spektrum.
2008-08-24