Liberalismen.dk

Velkommen til min hjemmeside. Jeg har valgt at dedikere den til liberalismen, fordi jeg er liberalist med hjertet, og ser på verden med liberalistiske øjne. Alt for mange mennesker bukker under for fristelsen til at styre verden med forbud og tvang. Derfor har liberalismen trange kår på trods af at liberalismen er vejen ud af sult og nød, krig og død.

Dette er ikke endnu en side hvor du kan læse kilometerlange akademiske artikler omkring liberalistisk økonomi. Det er min intention at holde niveauet på et plan hvor menig mand også kan være med.  
  Kjeld Flarup

Kristendom er opium for folket

Da Karl Marx i sid tid skrev at religion var opium for folket, var der reelt kun √©n religion i Europa. Derfor siger hans udsagn intet om islam. Tværtimod så ville Marx sikkert have været begejstret for mulighederne i islam. Der er således mange grunde til at Enhedslisten hilser fundamentalistiske muslimer velkomne i partiet.

Man kan sammenligne venstrefløjens begejstring for muslimer med antiamerikanismen. USA er den store supermagt og dominerende, og derfor er det opportunt at indtage det modsatte synspunkt, uanset at dette betyder støtte til antidemokratiske og kommunistiske massemorder regimer. Helt glemt er det at USA er garant for den frie demokratiske verden. På samme måde er islam opportunt fordi det står som en modsætning til Kristendommen, og Dansk Folkepartis to præstefætre. Uanset at dette betyder støtte til kvindeundertrykkelse, selvmordsbomber og totalitarisme.

Når Marx mente at kristendom var opium for folket, så kan dette måske også skyldes at kristendommen var problematisk til at bruge politisk til at indføre den samfundsorden som han ønskede. Han kunne simpelthen ikke i Jesu navn kalde til kamp imod overklassen, for Kristendommen var ligeglad med klasseskel her på jorden, da alle jo var lige efter døden. Kristendommen er ubrugelig til at lave voldelige revolutioner. Men Islam derimod har en lang række spektakulære revolutioner bag sig. Derfor vil Islam altid tiltale revolutionære på venstrefløjen, på trods af at disse revolutioner har efterladt det ene tilbagestående samfund efter det andet. Kristendommen derimod spillede en ikke helt uvæsentlig rolle i opgøret med det kommunistiske styre i Østeuropa, på fredelig vis altså.

Hvis Islam havde eksisteret i Europa på Marx's tid, så ville han nok have formuleret sig anderledes. Venstrefløjens støtte til islam er nemlig også antikapitalistisk. Islam beskæftiger sig utroligt meget med uretfærdighed, noget som kan bruges i kampen mod udbytningen af arbejderklassen. Heller ikke at forglemme at islam ikke tillader renter. Ordet islam betyder også underkastelse, hvilket er også godt til at gennemføre femårs planer og den styring af folket som socialismen egentligt står for.

Kristendom er altså opium for folket da den står i vejen for en voldelig klassekamp. Islam er derimod vækker til kamp og gejst hos de undertrykte. Det er den pakke som Enhedslisten tilsyneladende er villig til at købe, uden at skele kritisk til hvad islam ellers indholder.
2007-05-01