Liberalismen.dk

Velkommen til min hjemmeside. Jeg har valgt at dedikere den til liberalismen, fordi jeg er liberalist med hjertet, og ser på verden med liberalistiske øjne. Alt for mange mennesker bukker under for fristelsen til at styre verden med forbud og tvang. Derfor har liberalismen trange kår på trods af at liberalismen er vejen ud af sult og nød, krig og død.

Dette er ikke endnu en side hvor du kan læse kilometerlange akademiske artikler omkring liberalistisk økonomi. Det er min intention at holde niveauet på et plan hvor menig mand også kan være med.  
  Kjeld Flarup

Kære olie

Kære olie

Du har været os en god ven igennem de sidste 100 år. Vi har virkeligt dyrket rovdrift på dig, ligesom vi har gjort ved mange andre naturressourcer, men du har været stjernen over dem alle. For du har leveret. Uden dig var vi ikke nået så langt som vi er i dag.

Din helt store fortjeneste er inden for transporten. Du har muliggjort at varer og mennesker kan flyttes over store afstande. Derved har vi mennesker kunne specialisere os og blive effektive. Du har gjort handel billigere, og handel gør at vi kan producere mere på et sted og dermed producere billigere, og mere energieffektivt. Mennesker kan også transportere sig på arbejde hver dag længere væk. Derfor kan vi finde det arbejde der giver os den bedste løn, og dermed også det job hvor vi gør mest gavn for samfundet med de evner vi har.

Vi skal heller ikke glemme de maskiner du kan drive. På markerne kører traktorer og dyrker jorden. Uden dig skulle de fleste af os mennesker arbejde i markerne for at så, luge og høste. I stedet har vi nu tid til at sende vores børn i skole så de kan lære noget, da vi ikke længere er afhængige af deres arbejdskraft i landbruget.

Det er ikke blot i landbruget du driver maskiner. Byggeriet nyder også godt af dine kræfter. Først når bulldozeren kommer for at rydde pladsen og de store dumpere kører jorden væk, eller henter sand til at bygge på. Du flytter mere sand og grus end alverdens floder tilsammen. Uden dig havde vi kun en trillebør og en håndskovl. På bare hundrede år har vi bygget stort set alle de bygninger og veje som vi har i dag. Og vi havde ikke gjort det uden dig.

Og så kan du lave plastik. Dette utrolige materiale som kan antage et utal af former. Det er let, stærkt, sterilt og kan tåle vand. Mange ting er blevet billigere at lave i plastik. Og så er der ting som kun kan laves i plastik, især indenfor medicin, men også mange små dimser ville være store og kluntede uden plastik. Og så er der plastikposen. Ideel til at transportere ting, og til at beskytte varer. Især fødevarer pakkes ind i plastic for at forlænge levetiden og dermed reducere madspildet.

Men nu er det tid at skilles. Vores uhæmmede brug af dig, fylder atmosfæren med CO2 der varmer jorden op, og NOX’er som giver lungesygdomme, foruden alle de øvrige skader. Vores elskede plastic kan vi ikke finde ud af at passe på, men smider det tankeløst i naturen.

Når de siger at det ikke må koste på velfærden eller blive dyrere at være dansker, når vi skilles, så tro dem ikke. Det her kommer til at koste, men det er ikke din skyld, du har løftet os op, hvor vi kan klare opgaven.

Vi kæmper for at opfinde alternativer til dig. Det går rimeligt let med at lave energi, men der er intet, som matcher din energitæthed og fleksibilitet. Og så er der dine tusinder af andre anvendelser. Vi kan dog allerede et eller andet. Siden 1990 er udledningen af CO2 faldet med 25%, og det uden at der har været en generel klimabevidsthed. Det er blot udviklingen, som har lavet besparelser i energiforbruget - for at spare penge. Tænk blot på LED lys.

Det er bare på med handsken og få uddannet nogle flere unge i de teknologiske fag, for vi får brug for dem i vores teknologiske omstilling.

Vi har ingen grund til at fortryde at vi har kendt dig. Tværtimod bliver det hårdt at leve uden dig, men vi skal nok klare os, selvom der er mange som vil jamre sig!
2021-10-16