Liberalismen.dk

Velkommen til min hjemmeside. Jeg har valgt at dedikere den til liberalismen, fordi jeg er liberalist med hjertet, og ser på verden med liberalistiske øjne. Alt for mange mennesker bukker under for fristelsen til at styre verden med forbud og tvang. Derfor har liberalismen trange kår på trods af at liberalismen er vejen ud af sult og nød, krig og død.

Dette er ikke endnu en side hvor du kan læse kilometerlange akademiske artikler omkring liberalistisk økonomi. Det er min intention at holde niveauet på et plan hvor menig mand også kan være med.  
  Kjeld Flarup

Exit Office 365

Skriver dit barn nogensinde ting i en stil, som du helst ikke så kom til andres kendskab? Læreren har tavshedspligt, men Struer kommunes skoler bruger Office 365 fra Microsoft. Og det er “gratis” i grundudgaven.

Der er bare ikke noget der hedder en gratis middag, alt koster. Og Microsoft kan høste informationer ud af dit barns stil, og bruge det til en profilering af både barnet og hele familien. Det er prisen, som skal betales for, at Struer kommune kan få et billigt IT system til undervisningen.

Under Cornona nedlukningen har ikke mindst Microsoft Teams været en uvurderlig hjælp til skolerne, som kvit og frit er blevet stillet til rådighed. Tak for det, men endnu en gang er ufattelige mængder af data blevet sendt omkring Microsofts servere. Og når data ligger på Microsofts servere skal GDPR overholdes, men GDPR gælder kun inden for EU.

Nu kunne man så få Microsoft og Google til at love, at de holder kommunikationen hemmelig - men det kan de bare ikke! Office 365 er en sky løsning, som betyder at data ligger på Microsofts servere. I nogle tilfælde ligger data endda på servere i USA. Bare det faktum at Microsoft er amerikansk er problematisk.

Hele den juridiske krumtap i problemet er den amerikanske lovgivning, som ganske vist giver en vis databeskyttelse. Beskyttelsen gælder blot KUN amerikanere, der står reelt, at amerikanske myndigheder har ubegrænset ret til at snage i udenlandske persondata.

Det forhold blev slået fast med Schrems II dommen ved EU domstolen. For nyligt har det tyske datatilsyn og to hollandske ministre vurderet, at skolernes brug af Microsoft ikke var lovlig. Det samme må også være tilfældet i Danmark!

Det her kommer til at koste kommunerne penge! Microsoft og Google leverer nogle velfungerende office pakker, som mange kender, og det er let af finde hjælp på nettet. Alle alternativer betyder, at kommunerne skal opgradere sin interne IT kompetencer og købe serverplads. Foruden at børnene skal anstrenge sig mere for at få ting installeret på computeren. Når nu der skal lægges en ny strategi, så bør der ses på anvendelse af Open Source programmer, fordi dette giver bedre muligheder for kontrol med softwaren, fremfor underkastelsen af tech giganterne. Og så må vi betale den pris det koster.

Det er så heller ikke så ringe igen, at vi lærer børnene at privatliv også har en pris, og de mange gratis tilbud på nettet bestemt ikke er gratis.

Civilingeniør, Byrådskandiat (V)

Kjeld Flarup

https://liberalismen.dk

kjeld.flarup@lberalismen.dk

Tlf: 40 29 41 49


2021-07-20