Liberalismen.dk

Velkommen til min hjemmeside. Jeg har valgt at dedikere den til liberalismen, fordi jeg er liberalist med hjertet, og ser på verden med liberalistiske øjne. Alt for mange mennesker bukker under for fristelsen til at styre verden med forbud og tvang. Derfor har liberalismen trange kår på trods af at liberalismen er vejen ud af sult og nød, krig og død.

Dette er ikke endnu en side hvor du kan læse kilometerlange akademiske artikler omkring liberalistisk økonomi. Det er min intention at holde niveauet på et plan hvor menig mand også kan være med.  
  Kjeld Flarup

Efterløn skal modregnes i folkepensionen

Efterlønnen er et demokratisk funderet generations tyveri, som med dagens politiske flertal udplyndrer den unge generation. Hvorfor skulle den unge generation så ikke senere via demokratiet kunne kræve nogle af pengene tilbage - sålænge det ikke rammer uskyldige.

Regeringens udskydelse af efterlønsreformer til langt ud i fremtiden cementerer et demokratisk generations tyveri af format, som unge mennesker ikke længere kan tillade sig at sidde overhørigt. Det er nu der skal fremsættes et krav om at stjålne skal betales tilbage.

Om 20 år vil der være 20 nye generationer af vælgere, som har et helt andet syn på efterlønnen. Og samtidigt vil mange af de som i mellemtiden har nydt godt af efterlønnen forsat være ganske godt ved muffen økonomisk p.g.a. pensioner og store gevinster på huspriserne.

Det er vigtigt at den unge generation melder ud allerede nu at efterlønnen skal betales tilbage. Der er ikke flertal for dette nu, hvor 68'er generationen sidder på et flertal der vil tvinge de unge til at betale. Men om få år, så vil dette flertal naturligvis vippe, og så kan den uberettigede efterløn kræves tilbagebetalt. Og det er jo så nemt, vi ved jo hvem som har fået efterløn, så det er blot at vedtage en lov som nedsætter folkepensionen for disse personer.

Hvis ikke unge allerede i dag gør deres forældre generation opmærksom på at det er forkert at sunde og raske mennesker modtager efterløn, så har den ingen legitim ret til at kræve pengene tilbage når flertallet vipper. Ungdommen skal derfor råbe stop tyven nu, for senere at have ret til at kræve det stjålne tilbage. Også selvom man ikke lige nu er i en position hvor man har magt til at gennemtvinge det.

Det er fair nok at stille et valg op for 68'er generationen, at de kan få efterløn nu, og betale tilbage af deres folkepension når de bliver 80 år. Og hvis de synes at det er uretfærdigt at de som 80 årige skal lide under at de har fået efterløn - ja så kunne de jo bare have opført sig ansvarligt. De var jo advaret om at den unge generation ikke ville finde sig i det!
2006-04-17