Liberalismen.dk

Velkommen til min hjemmeside. Jeg har valgt at dedikere den til liberalismen, fordi jeg er liberalist med hjertet, og ser på verden med liberalistiske øjne. Alt for mange mennesker bukker under for fristelsen til at styre verden med forbud og tvang. Derfor har liberalismen trange kår på trods af at liberalismen er vejen ud af sult og nød, krig og død.

Dette er ikke endnu en side hvor du kan læse kilometerlange akademiske artikler omkring liberalistisk økonomi. Det er min intention at holde niveauet på et plan hvor menig mand også kan være med.  
  Kjeld Flarup

De fattiges slaver

Mit læserbrev i Jyllands-Posten i dag (14/10) var forkortet af redaktionen og et par sætninger var omskrevet. Derfor virker teksten lidt kort og ustruktureret. Men de fleste vil nok undre sig over overskriften. Derfor bringer jeg her hele læserbrevet:


Kære Jens Borking (JP 7/10), det er muligt at du er bekymret over at der kommer flere privat hospitaler, men det berettiger altså ikke dig til at komme med sådan noget vrøvl, at det skulle være de fattige der betaler for de riges behandling. Og det ændrer et skattefradrag heller ikke på, pengestrømmer går stadigt fra rig til fattig. Med mindre du altså mener at jeg er din slave, hvor hver en krone jeg tjener tilhører dig og de penge jeg således ikke betaler i skat er en stor og flot gave fra de fattige til mig. Nøglen til forståelse af Enhedslistens tankegang ligger tilsyneladende i ordet slaveri.

Og så til om det er en god udvikling at der kommer flere private hospitaler. Jamen det er en nødvendig udvikling. Det offentlige system vil ikke kunne klare levere varen i en fremtid med højere krav til sundhedssystemet. Jeg ved godt at dit svar er højere skatter, men det er altså ikke muligt at pine flere skattekroner ud af den danske befolkning end i dag. Hvis du sætter skatten op, så kommer der færre penge i statskassen. Der er kun √©n måde at få flere penge til velfærd på, og det er ved at de rige betaler mere selv udenom skatten.

Det betyder at de rige får mere, men ikke at de fattige får mindre. Du kan godt tage fra de rige, men du kan ikke give til de fattige. Så alt hvad du opnår med din politik, er at gøre alle lige fattige. Glem brandbeskatningen af de rige, og fokuser i stedet på en mindre stat som kun hjælper de fattige.

2007-10-14