Liberalismen.dk

Velkommen til min hjemmeside. Jeg har valgt at dedikere den til liberalismen, fordi jeg er liberalist med hjertet, og ser på verden med liberalistiske øjne. Alt for mange mennesker bukker under for fristelsen til at styre verden med forbud og tvang. Derfor har liberalismen trange kår på trods af at liberalismen er vejen ud af sult og nød, krig og død.

Dette er ikke endnu en side hvor du kan læse kilometerlange akademiske artikler omkring liberalistisk økonomi. Det er min intention at holde niveauet på et plan hvor menig mand også kan være med.  
  Kjeld Flarup

Byt en førtidspensionist til en ingeniør

Først foreslog de britiske konservative at de britiske førtidspensionister skulle revurderes. Dernæst fulgte Cepos efter og foreslog at alle førtidspensionister i Danmark skulle revurderes. Det er sikkert godt nok alt sammen. Men jeg ville blive meget tilfreds om vi blot kunne udnytte den smule arbejdskraft reserve der måtte være tilbage i førtidspensionisterne lidt mere pragmatisk.

Jeg mener, hvad er egentligt meningen med at jeg som forælder skal fare rundt og bruge tid på at køre mit barn i børnehave, og skynde mig hjem igen for at hente det. Og tilmed når barnet er sygt, hvilket sker ofte fordi børnehaverne er de rene smittecentraler, skal jeg tage fri fra arbejde for at passe det. Alt dette gør jeg, for at jeg kan betale skat for at bl.a. fortidspensionisterne kan få deres check. Hvori ligger fornuften i at jeg skal stresse for at få hverdagen til at hænge sammen, mens en lille million danskere i den arbejdsduelige alder på den ene eller anden måde er blevet fritaget og bare kan ligge derhjemme på sofaen, finansieret af mine penge vel og mærke.

Jeg mener egentligt ikke der er brug for en revurdering. Det som der er brug for er et alternativt arbejdsmarked for de som ikke kan følge med til den hastighed hvormed jeg arbejder. Det skal være et arbejdsmarked uden skat og ikke mindst administration. Det skal være sådan, at jeg som højtlønnet skal kunne bytte min løn lige over krone for krone med en lavt lønnet, således at hvis jeg tjener 300 Kr i timen kan jeg giver en lavtlønnet 100 Kr. i timen og beholde forskellen selv.

På den måde kan jeg gøre mere gavn ved at gøre det som jeg nu kan og som er er 300 Kr. værd. Den store gevinst er jo, at nogen af den lille million som vi har liggende på sofaen pludseligt også ville kunne gøre gavn, ved at de hjælper mig til at få mere tid til det som jeg nu kan.

Men forudsætningen for alt dette er jo at de penge som jeg giver videre ikke skal beskattes. I forvejen har skattevæsenet jo taget mindst 150 Kr. af min timeløn. Hvis de bagefter skal beskatte de ydelser som jeg køber for at tjene de 300 Kr. ekstra, så er der jo intet tilbage. Og et andet problem med skatten, er at hvis der skal skat på, så skal der også administration og kontrol til. Jeg har tidligere beregnet mig frem til at for lavtlønsgruppen, så er administrationen en ligeså stor byrde som skatten. Altså, jeg skal betale 150 Kr. videre, og den som jeg ansætter får kun udbetalt 50 Kr.

Så indtil videre arbejder jeg altså ikke ekstra og stresser alt hvad jeg kan for at få tiden til at hænge sammen, mens en lille million bare ligger på sofaen og laver intet. Og det selvom få timers indsats fra en dårligt uddannet førtidspensionist via en simpel byttehandel kunne konverteres til den højteknologiske arbejdskraft som virksomhederne skriger på. Ja det behøver heller ikke være ingeniører som mig, det kunne også være sygeplejersker der i stort tal vælger de besværlige arbejdstider fra fordi de ikke kan få hverdagen til at hænge sammen ellers. Det kunne være hvem som helst. Hvis vi blot kan få skatten ud af disse byttehandler, ja så behøver der kun at være en lønforskel på få kroner for at det kan betale sig at arbejde ekstra.
2008-01-10